Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.


Ferien er forbi. Der er sæsonstart på arbejdsåret 2014/2015 med gode udsigter.

Hos Berlingske skriver Lars Erik Skovgaard med afsæt i tal fra Danmarks Statistik, at danskerne lige nu har større tillid til, at det snart begynder at gå bedre med dansk økonomi, end på noget andet tidspunkt gennem de sidste 40 år. Omvendt beskriver artiklen Det økonomiske opsving lever fortsat også, at industriens forventninger falder for anden måned i træk.


Det der denne uges aktuelle økonomiske nøgletal, der er baggrund for den analyse. Nøgletal og indikatorer, som uge efter uge bringer os nye vinkler på, om det går frem, tilbage eller står stille. Personligt kan jeg ikke få analyser, vinkler og nuancer nok; det er brændstof til ideer, der skal skabe udvikling.


I dag har jeg især bidt mærke i Financial Times dækning af de nøgletal for den amerikanske økonomi, der kom fra Bureau of Economic Analysis eller BEA i går. Artiklen i FT har fået titlen US economy roars back with 4% growth in second quarter, selvom det nu ikke er tallene for andet kvartal, der var mest interessante.


Sammen med tallene fra andet kvartal leverer BEA også reviderede tal for tidligere år, fordi der er en lang række elementer og tal, som først kan regnes med efter lang tid. Og bundlinjen i den revision af tallene i 2012 og 2013 viser, at verdens største økonomi siden finanskrisen officielt sluttede har holdt sig stabilt på to procent vækst.


Det er godt. Det er bæredygtigt.


Vi er midt i et af de store paradigmeskifter lige nu. Digitaliseringen forandrer vores liv, uanset hvem vi er, hvor vi bor, hvad vi tænker. Anvendelsen af teknologi vil påvirke os mere eller mindre radikalt.


Efter min mening, vil det allerbedste for udviklingen mod det gennem-digitaliserede samfund være en stabil og rolig vækst, så vi er bedre rustet til de økonomiske bobler, som digitaliseringen vil skabe undervejs sammen med naturkatastrofer, krige og alt det andet udenfor vores kontrol.

Heldigvis har både politikere og erhvervsledere i dag adgang til indsigt i de forretningsmæssige og kulturelle dynamikker, som digitaliseringen påvirker samfundet med. Nu skal vi bare få de gode udsigter til at holde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: