Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

”Microsofts CEO gave us the clearest vision for the company we’vehad in years”
Sådan sammenfatter journalisten Steve Kovach fra sitet Businessinsider et møde for analytikere og journalister i Microsofts hovedsæde fornylig.  
I Kovachs dækning ser det ud som om, at Microsofts CEO, Sataya Nadella nu tager opgøret med sin forgænger Steve Ballmers strategi om at satse på devices og services til fordel for Productivity med streg under Windows, Office og Azure som hovedingredienserne.
” I don’t think of productivity as some narrow thing  you do at work. It’s the software category … We think of it as the core driver of the use of technology”.

Den beskrivelse fra Nadella, får Businessinsider til at konstatere, at der ikke er meget ”sex” i produktivitet  – slet ikke i forhold til Apple, Google og Facebooks visioner og produkter.  Men han har fat i den lange ende, Nadella:
For produktivitet er kernen i teknologianvendelse i vores arbejdsliv, og dermed hvor pengene til lækkert design, førerløse biler og virtual reality skal tjenes gennem innovation og udvikling. 
Softwarens mulighed for at hjælpe brugerne med at løse en opgave mere effektivt eller på en ny måde er helt central. Produktivitets-software er bunsenbrænderen under innovation.
Kovach konstaterer da også, at Microsoft føles som et helt andet selskab, end det var for relativt kort tid siden, da Ballmer sad ved roret.  Uanset hvilken enhed du bruger – og styresystem – skal Microsoft være der med en app og gøre det nemmere for dig.

Det er konturene af Microsofts vej til informationsteknologiens tredje platform vi ser nu.  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: