Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Work smarter not harder – det er fuldstændig som med nødvendigheden af at tabe de overflødige kilo og leve sundere og sjovere. Jeg ved det godt; gør alt for lidt ved det; men læser meget gerne artikler om, hvordan jeg kunne komme til at arbejde smartere.
Mette Boje Schønnemann twitter om at arbejde og leve smartere fra sit hjemmekontor i Sydney. Og med et link til artikelen “The abundance of slowness” eller langsommelighedens overflod var jeg på vej ind i, hvor godt det kunne være hvis, og hvis…..
Ifølge deklarationen øverst tager artiklen ni minutter at læse; og de første tre går med forfatteren Matt Steels sevbebrejdelser over det der “altid på og lige ved at brænde ud liv” …. som mange nok kan nikke genkendende til.
Men så når man til forfatterens samarbejde med Peleg Top, der på 18. år driver en design virksomhed, hvor man arbejder fra 9 til 18 mandag til torsdag og 9 til 14 om fredagen, går hjem og er familie, kæreste, ven, sover godt om natten, ikke svarer på mail og telefoner i weekenden ….og, og, og…
Løsningen: Prøv at sæt farten ned. Og så kommer der ti gode råd.
Et af dem er at “Go dark. Sæt telefonen på airplane mode” så gå opkald på svareren og hverken internet eller GPS-kan bruges. Til en gå-tur i middagspausen eller en hel weekend.
Så hen i stakken med slankekure, motionsprogrammer …. og visheden om, at vi skal tage det med at arbejde smartere mere alvorligt. De samme teknologier, som kan effektivisere arbejdsgange og skabe innovation i virksomheden kan give OS friheden til arbejde smartere og Go dark.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: