Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Hvis jeg var statsminister, så ville jeg bruge anbefalingerne fra mit eget IKT-vækstteam som platform for projekt Danmark som d-land. Selvom jeg endnu kun har læst anbefalingerne i et resume skrevet af Berlingskes Thomas Breinstrup, så favner de vidt nok til at tjene som første trædesten i oprettelsen af et digitaliseringsministerium.

Digitaliseringsministeriets to hovedopgaver skal være:

  • at fjerne barriererne for digitalisering i eksisterende og ny lovgivning.
  • at sikre samarbejde på kryds og tværs mellem interessenter om digitalisering.

Begge opgaver er afgørende for at høste gevinsterne af de store investeringer i it og ikke mindst udnytte den parathed til at bruge teknologien, som eksisterer i Danmark.

Det er en kæmpeopgave, fordi en stor del af fundamentet under vores samfund naturligvis ikke er tænkt digitalt. Ved at gøre  nye samarbejder på kryds og tværs i samfundet til en drivkraft i digitaliseringen får vi hurtigere identificeret barriererne for digitalisering og dermed mulighed for at fjerne dem og naturligvis skabe nyt; udvikle Danmark.

Digitaliseringsministeren skal også være det politiske fyrtårn, der sikrer den kulturelle forankring af d-landet. Hvis statsministeren sætter i gang i dag, så er en ti-årig horisont realistisk for transformationen af Danmark til et d-land

På det årlige globale topledermøde i Davos, taler verdens ledere igen om, hvordan digitalisering ændrer verden. I Danmark kan vi gøre noget ved det.

Læs mere:
Berlingske: Nu skal stikket sættes i til det digitale Danmark

Berlingske: Ti anbefalinger fra IKT-vækstteamet

Danmark 3.0: Hjemmeside

World Economic Forum 2014: The New Digital Context

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d