Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Microsoft er synonymt med informationsteknologiens anden bølge, der teknologisk blev understøttet af den personlige computer, standard Intel serveren og netværket både det lokale og internettet. Microsofts software, services og sågar hardware har i den grad defineret den anden bølge.

Men lige nu bevæger vi os stadigt hurtigere afsted på informationsteknologiens tredje bølge, som understøttes af en service orienteret eller app-drevet databehandling i cloud computing, mobile enheder, anvendelse af big data og samarbejde med social teknologi. Men ifølge Financial Times stammer 63 procent af Microsofts omsætning stadig fra styresytemet Windows – Where Microsoft Makes its Money.

Strategien fra sidste år
Allerede sidste år præsenterede Microsoft en strategi, der ændrede it-kæmpens fokus til services og devices. Samtidig annoncerede Steve Ballmer, at bestyrelsen nu kiggede efter en, der skulle overtage CEO-rollen efter ham.

Det blev Satya Nadella med 22 års erfaring i Microsoft. Giganten har rystet posen og givet Nadella det daglige ansvar for at gøre “cloud first” og “mobile first” til virkelighed – Satya Nadella: His first interview as CEO of Microsoft.

Bill Gates mere aktiv i dagligdagen
Til den opgave har Microsofts stifter og ikon Bill Gates lovet at vie noget mere tid som Technical Advisor. En tredjedel af min tid vil være tilgængelig for produkt grupperne, fortæller han i  denne video: Bill Gates Welcomes Sataya Nadella as Microsoft CEO. Til gengæld skal han ikke være formand for bestyrelsen mere.

Men da både Bill Gates selv og den afgående CEO Steve Ballmer ejer store aktieposter er de stadig i bestyrelsen, som nu ledes af en anden veteran i den globale it-branche John Thompson: Microsoft chairman John Thompson on CEO Sataya Nadella.  John Thompson havde i mange år chefposter i IBM, var siden CEO i Symantec og har siden 2012 siddet i Microsofts bestyrelse.

Måske nok at ryste posen
Microsoft har rystet posen – ikke andet. Men det kan også vise sig at være rigtig godt. 

Ingeniøren Satya Nadella har den praktiske ledelseserfaring fra både mobile løsninger og cloud i Microsoft. Men mest insteressant er det , at Bill Gates igen rykker tættere på udviklingsarbejdet i Microsoft. Der skal arbejdes for beholde den dominerende rolle i informationsteknologiens tredje bølge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: