Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Mandagens Data for Good Summit 2020 vil igen understrege det væsentligste budskab om digital transformation for ledere og beslutningstagere: Fokuser på data. Teknologier, services og implementering kan uddelegeres. Men risici og værdi i data er topledernes ansvar. Se evt. DRs fremragende dokumentar-serie: Trumps datagenier: Hele verdens syndebuk som inspiration.

Sidder denne lørdag eftermiddag blandt andet og forbereder mig til at lytte med på konferencen Data for Good Summit 2020 arrangeret af Data for Good Foundation og DI Digital. Det kan heldigvis gøres ved at forene det nyttige med det nødvendige, da jeg gerne har villet se de tre afsnit som udgør DR-dokumentaren Trumps datagenier: Hele verdens syndebuk.

Lige nu er der et afgørende budskab til beslutningstagere (borgere, ansatte ledere og folkevalgte), når det handler om digital transformation:

Fokuser på data.

På produktion, transaktion og værdi. Tilsammen er det fundamentet under virksomheders, organisationers og samfunds digitale troværdighed. Omkring data er der masser af teknologi, talent, governance og proces. Men ledere skal fokusere på data – både muligheder og risici.

I mine mere end 25 år som iagttager og analytiker af it-industrien og anvendelsen af informationsteknologi har jeg set min del af fantaster og svindlere, som med helt sandsynlige teknologiske forudsigelser i markedsføringen har bildt folk hvad som helts ind – tænk bare IT Factory.

DR-dokumentaren om Trumps datagenier er i tre afsnit og idemand samt instruktør er Niels Borchert Holm. Han bringer os uden sensationer og høj musik tættere på, hvad Cambridge Analytica kunne og især ikke kunne.

Det er god journalistik af den slags jeg synes er bedst: Opfølgning når støvet har har lagt sig. Anledningen er selvfølgelig det forestående amerikanske præsidentvalg. Og dermed fokus på, om Cambridge Analytica-inblanding i 2016-valget faktisk var snake oil.

Brad Parscale – der indtil 16. juli var Trumps Campaign Manager, men nu blot ansvarlig for kampagnens datastrategi – virker noget mere som en Trump-vælger end Steve Bannon, Roger Stone, Roger Ailes og lignende konservative personligheder, som nok var mere operationelle i Trumps sejr i 2016. Men Cambridge Analytica-historien, som Alexander Nix så tydeligt oversolgte har været et godt dække.

I en datadrevet økonomi gælder tyngdeloven stadig. Så meget desto vigtigere er det at fokusere på data: Produktion – Transaktion – Værdi

Læs også:
Det handler om DATA punktum

Tre ting topledelsen skal være klar til i en digital reshape

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d