Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Altinget har i samarbejde med Europa Kommissionen bedt en række debatører om et bud på, hvordan “Schumanerklæringen” kunne lyde i dag; 70 år efter Frankrigs daværende udenrigsminister Robert Schuman bogstavelig talt præsenterede “Det Europæiske Kul og Stålfællesskab” på ruinerne af Anden Verdenskrig.

Det var starten på en organisering, der har givet Europa 70 år med nogenlunde fredelige forhold, økonomisk vækst og solidaritet. I 2020 er der brug for, at vi husker, hvor Den Europæiske Union kommer fra, og at fred er nøgleordet – vækst og solidaritet er gevinsten.

Så det er en super ide, at lade vidende mennesker give et bud på, hvad det europæiske fællesskab er i 2020. Første podcast i serien er Bo Lidegaards bud. Talen indholder alle de rigtige elementer til at skabe et europæisk fællesskab på tværs af generationer og landegrænser med respekt for bæredygtighed og kultur.

Han siger også, at unionen konstant må udvikle sig med borgerne i centrum og centreret om borgernes demokratiske organisationer. Men Bo Lidegaard tilhører også den generation, der altid nævner de fire friheder: Arbejdskraft, varer, tjenesteydelser og kapital – ikke den femte, som vi SKAL have på plads; nemlig den frie bevægelighed for data.

Uden den frie bevægelighed for data bliver det umuligt at fortsætte unionens udvikling som globalt centrum for kulturel, politisk og økonomisk udvikling.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d