Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Fokus på ledelse af digitalt transformerede organisationer, virksomheder og samfund er afgørende for at opnå mest mulig med investeringerne i teknologi. Digital forestillingskraft er afgørende for at identificere områder, hvor det giver værdi at arbejde med digitale teknologier.  

I den seneste udgave af podcasten Tech og strategi i øjenhøjde fra organisationen Dansk IT fortæller erhvervsforsker Reimer Ivang om arbejdet med begrebet digital forestillingskraft. Ideen er at beskrive de kompetencer, der gør en organisation i stand til identificere områder, hvor det giver værdi at arbejde med digitale teknologier.

I podcasten medvirker også Christian Holmegaard Mossing. Han er Vice President for Data, Analytics og planning i Niras og fortæller om, hvordan den digitale forestillingskraft kan anvendes i praksis.

Lyt til podcasten: Digital forestillingskraft: Sæt gang i innovationen med nye digitale teknologier

Diskussionen er helt central for ledelse af DX – ledelse af organisationer, virksomheder og samfund som er digitalt transformerede og nu skal have af mest muligt ud af investeringerne i teknologi.

Jeg bruger selv Reimer Ivangs tankegods om digital forestillingskraft eller digital imagination som en af de ingredienser, som topledere skal bringe i anvendelse både for at levere en succesfuld digital transformation og lede succesfuldt herefter:

Læs mere: Tre ting topledelsen skal være klar til i en digital reshape

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: