Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Når det handler om digital transformation, så er de lavthængende frugter ved at være plukket. Nu bliver det svært.

For danskerne, vores virksomheder og organisationer er rigtig godt kørende, når det handler om informationsteknologi. Når IDC spørger de nordiske virksomheder, så er mere en halvdelen på et modenhedsniveau, hvor de ikke blot understøtter driften med informationsteknologi men er bevidste om, at den digitale modenhed kan bruges til at ændre og udvikle forretningsprocesser – vi taler om forskellen på at understøtte driften med teknologi og skalere forretningen.

Forskellen er helt central. For det er her, hvor produktion/forretning integreres med teknologi. Teknologisk kan ALT lade sig gøre og endda til en fornuftig pris. Det der mangler er, at lederne får fat i den lange ende og udnytter, hvad data kan. For forretningen, organisationen, mennesket og samfundet handler det om at være datadrevne:

Indsamle, analysere og anvende data til at udvikle og skabe værdi. Teknologien og de services der gør det muligt er værktøj, som skal købes. Det handler om data. PUNKTUM.

Hvad er det nu de skal?

I løbet af de seneste uger har både DI og Dansk Erhverv præsenteret henholdsvis CEO Commitment og Tigerråd, som skal …. ja, hvad skal de?

Tænke videre og anbefale, hvordan Danmark sikrer den digitale førerpostition og hvordan Danmark tager et digital tigerspring 20 år frem i tiden.
Det lyder lidt som fortsættelsen af Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid, som daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen drev for at gøre Danmark klar til fremtiden og drage fordel af de muligheder, som robotter, kunstig intelligens og nye forretningsmodeller skaber. Ja, persongalleriet rummer endda flere sammenfald.

Sat lidt på spidsen, er der vel tale om nogle uddannelsesnetværk på absolut topniveau, hvorfra digitale tanker kan sprede sig gennem netværk, bestyrelsesposter etc. Men det illustrerer også meget godt, at nu bliver det svært. For de lavthængende frugter er plukket.

ROI eller ny retning?

Om en ledelsesgeneration eller to vil man more sig diskret over, at det var så svært at integrere produktion/forretning og teknologi til et digital paradigme der ikke bare leverer ROI men også innovation og ny retning.

Men lige nu er der en mulighed for at udnytte den digitale modenhed I Danmark til at skabe fremtidens datadrevne virksomheder og samfund, hvis alle de gode kræfter der nu sætter sig I rundkred….nåe nej; netværk hurtigt og effektiv skaber handling.

Og i den datadrevne ånd, så skal det selvfølgelig dokumenteres og bruges aktivt til udvikling af en bæredygtig udvikling.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d