Indsigt.nu

Indsigt.nu startede som en blog og har gennem årene lagt format til lidt af hvert. Som journalist og analytiker arbejder jeg ved siden af mit dagjob på at udvikle ledelsesmodeller i en digital verden. Jeg holder også gerne foredrag om digitalisering og ikke mindst den hæsblæsende historie fra Alan Turing til Digital First organisationer.

Danmark ligger stadig i top på Europa Kommissionens rangering af digitalisering i de 27 medlemslande kaldet Digital Economy and Society Index. Men hvis vi vil bruge vores digitale status intelligent, så kræver det politiske visioner om anvendelse; og det kræver computationel fantasi, i valgkampen til det valg, der jo altså stadig ikke er udskrevet.

Computationel fantasi er nødvendig for politiske visioner, der bygger på mere, end at teknologien nok skal løse problemer som klimaforandring lige om lidt. For at bruge digitaliseringen intelligent skal visionerne bygge på forståelse af at være datadrevet og den computationelle fantasi skal gøre de visionære politikere i stand til at visualisere visionerne.

Sommerens udvikling i sagenom anvendelse af cloud baseret computing i Helsingør Kommunes skoler og implementeringen af MitID viser med al tydelighed at vi prøver at digitalisere med regulering fremfor samarbejde, visioner og fantasi … innovation.

Måske er det derfor vil langsomt falder tilbage i DESI.

Læs også min artikel Kejserens nye digitale klæder

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: